Magyar siker az amerikai parkolási piacon

2018.11.08. 13:24

Az Egyesült Államok parkolási piacának közel negyedét lefedő T2 Systems, Inc. technológiai szolgáltatóval, továbbá a parkolóházak call centereinek automatizálásában élenjáró Umojo-val is megállapodást kötött amerikai értékesítési partnerén keresztül az OTT-One Nyrt. Az együttműködések keretében mindkét vállalat megkezdi az Asura objektumfelismerő szoftverének integrálását saját rendszereikbe.

A National Parking Association, az Egyesült Államok több mint 2500 tagot számláló parkolási szövetségének éves expóján folytatott tárgyalások eredményeképp a T2 Systems és az Umojo parkolási technológiai szolgáltatók is együttműködésre léptek az OTT-One Nyrt.-vel.

A T2 Systems az USA piacvezető parkolási technológia szolgáltatója, amely az Egyesült Államok parkolási piacának mintegy 25 százalékát uralja. Az általa működtetett „UNIFI Parking Management Platform" komplex parkolási tranzakciókezelő megoldásaiba 2019-től kezdődően integrálja az Asura AI-alapú rendszámfelismerő megoldást T2 Systems.

Nem csak a rendszámot, de a jármű típusát is képes felismerni az Asura mesterséges intelligencián alapuló megoldása (képünk illusztráció)Forrás: forum.index.hu

Az Umojo piacvezetők közé tartozó felhőalapú, többek között kamerákat, riasztásokat és adatelemzést integráló platformja testre szabható parkolási megoldásokkal áll ügyfelei rendelkezésére. Az Umojo az Asura által fejlesztett, teljesen automatizált parkolási menedzsment megoldásokat vásárol az OTT-ONE Nyrt.-n keresztül 2019-től kezdődően az USA teljes területére, 2019-ben legalább 500.000 amerikai dollár értékben.

Az Asura Technologies objektumfelismerő, videóelemző rendszerére október 18-án szerzett kizárólagos, az egész világra kiterjedő értéknövelt viszonteladói jogot az OTT-One Nyrt., továbbá titkosítási algoritmusokat is fejlesztett abba.

A mesterséges intelligencián alapuló szoftverrel bármilyen kamera képes lehet rendszámok, járműtípusok, fegyverek, szimbólumok, mozgásminták felismerésére, és jól kiegészítheti például a BÉT-en jegyzett cég vénaszkenneres megoldásait. Az Asura Technologies magyar fejlesztőcsapatának „plug and play", vagyis rendkívül könnyen installálható technológiáját az Intertraffic Amsterdam innovációs díjára is jelölték az év elején.

Májer Bálint, az OTT-One vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke szerint az Egyesült Államok parkolópiacán komoly növekedési lehetőség van, hiszen a rendszámfelismerő rendszerek lefedettsége az országban jelenleg csupán 15-20 százalékos.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!