Tavaly év végén nekik volt a legtöbb adótartozásuk

2019.01.16. 13:42

A NAV 2018 negyedik negyedévi, felhalmozott adóhátralékosok listájának első helyén egy 1,1 milliárd forinttal tartozó adózó szerepel, amely zöldség és gyümölcs nagykereskedelemmel foglalkozik. A második helyen egy magánszemély áll, akitől 880 millió forintot követel az adóhivatal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 79 adózónál tárt fel jelentős összegű adóhiányt tavaly a negyedik negyedévben, közülük 41 társaság, 38 magánszemély.

A listán szereplő legnagyobb adós a budapesti székhelyű, végelszámolás alatt lévő "Duna-Fruct" Kft. mintegy 1,1 milliárd forint tartozással, amelyből 718 millió forint adóhiány, 386 millió forint bírság.

A második legnagyobb adós címet – a jogkövetkezményeket szintén beleértve – a pilisszentiváni Altsach András érdemelte ki, akitől 880 millió forintot követel az adóhatóság, ebből 286 millió forint adóhiány, 594 millió forint bírság.

A legnagyobb adóhátralékkal rendelkezők listáját egy gyümölcs és zöldség nagykereskedelemmel foglalkozó vállalkozás vezetiForrás: MTI/Balázs Attila

A harmadik legnagyobb adós 870 millió forinttal a budapesti székhelyű Lendi Edition Company Kft., esetében az 564 millió forint adóhiányhoz 306 millió forint jogkövetkezmény társul.

Egy további adósnak, a lepsényi Csendes Józsefnek van még 800 millió forintnál nagyobb – 812 millió forint – tartozása, amiből 269 millió forint adóhiány, 543 millió forint pedig bírság.

A NAV negyedévente teszi közzé azoknak a listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg.

Cikkünk Azüzlet.hu írása alapján készült.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!