25 milliárdos keretösszeggel elindult az MFB új lízingprogramja

2019.02.05. 20:13

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 25 milliárd forintos keretösszeggel új, a Növekedési Hitelprogram Fix (NHP Fix) forrásait közvetítő lízing refinanszírozási programot indít. A program célja, hogy támogassa azoknak a vállalkozásoknak a körét, melyek beruházásaik finanszírozására, illetve versenyképességük fenntartására, fokozására lízingfinanszírozást igényelnek. Az MFB NHP Fix Lízing Refinanszírozási Programot az MFB csatlakozási feltételeinek megfelelt lízingcégek közvetíthetik a kkv-k felé. A tervek szerint az NHP forrású program mellett piaci forrású programmal is piacra lép az MFB.

A most megjelent MFB NHP Fix Lízing Refinanszírozási Program az NHP Fix feltételeinek megfelelően hazai mikro és kkv cégek részére igényelhető, maximum 2,5 százalékos ügyleti kamattal. A program keretében nyújtható finanszírozott összeg alsó határa 15 millió forint, felső határa 1 milliárd forint ügyletenként, a futamidő 3-tól 7 évig terjedhet.

A finanszírozás a vállalkozások Magyarország területén megvalósuló, bevételt termelő alaptevékenységéhez szükséges, másodlagos piaccal rendelkező, új és használt műszaki berendezés, gép, jármű, üzemi és üzleti felszerelés beszerzésére használható fel. Az MFB várakozásai szerint elsősorban az agrárvállalkozások és a feldolgozóiparban működő kkv-k részéről mutatkozik majd jelentős igény az új programra.

Az MFB új programja a kkv-k lízing-finanszírozásához nyújt segítségetForrás: MTI/Róka László

Az ügyféligények alapján az MFB dolgozik egy olyan termékváltozat megjelentetésén is, amely piaci forrásokra épül, és megoldást nyújt azokra a finanszírozási igényekre, ahol az NHP Fix termékfeltételei nem alkalmazhatók.

Az MFB a refinanszírozási programot refinanszírozott formában, lízingcégeken keresztül teszi elérhetővé. A programhoz csatlakozott lízingcégek listája - a csatlakozási egyeztetések zárultával - elérhető lesz a www.mfb.hu weboldalon.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!