200 millió forintig kamatmentes hitelt biztosít a Digitális Jólét Program

2019.02.18. 15:58

A Digitális Jólét Program (DJP) feladata annak biztosítása, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása felismerje a digitális átalakulás jelentőségét, és mindenki a folyamat nyertesei között szerepeljen. A folyamat ösztönzése és elősegítése érdekében, a DJP kamatmentes hitelt is biztosít.

A Digitális Jólét Program (DJP) keretében elérhető hitelprogram

kamatmentes, 5-200 millió forint összegű hitellel támogatja a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok digitális termék- vagy szolgáltatásfejlesztési projektjeit.

A közép-magyarországi régión kívül az egész ország területéről pályázhatnak a kkv-k a digitalizáció keretébe illeszkedő fejlesztési pályázataikkal a kamatmentes hitelértForrás: Shutterstock

A konvergencia régióban (azaz a közép-magyarországi régión kívül) székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozások legalább 10 százalék önrész vállalása mellett az MFB Pontokon igényelhetik a kedvezményes hitelt olyan fejlesztési projektek finanszírozásához, amelyek összhangban vannak a DJP célkitűzéseivel. A hiteligénylésnél nem számít, hogy kezdő vállalkozás nyújtja-e be, és lényegesen egyszerűbben, gyorsabban lehet forráshoz jutni, mint a vissza nem térítendő támogatások igénylése esetén.

A projekt megvalósítására két év áll rendelkezésre, melynek során nem kell külön indikátorcélokat teljesíteni, a hiteltörlesztést pedig elegendő három év után elkezdeni. A DJP céljaihoz való illeszkedést egy előminősítési eljárás keretében a DJP szakértői bírálják el; a tényleges hitelkérelmet a Digitális Jólét Nonprofit Kft. által kibocsátott tanúsítvány birtokában lehet benyújtani az MFB Pontokon.

A hitel terhére nagyfokú rugalmasság mellett elszámolható akár tárgyi eszközök beszerzése, immateriális javak, jogi és közjegyzői díjak, vásárokon való részvétel költségei, külpiaci terjeszkedést szolgáló tevékenység, de akár az útiköltség elszámolása is lehetséges.

2019. február 19-től nyílt napokat tartanak a program keretében, ahol további információkat adnak a Digitális Jólét Hitelprogramról. Nyílt napot hetente két alkalommal, kedden és csütörtökön 9 és 11 óra között a Digitális Jólét Nonprofit Kft. székhelyén (1016 Budapest, Gellérthegy utca 30-32.) tartják. A nyílt napon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges a hitelprogram@digitalisjoletprogram.hu e-mail címen keresztül.

Részletes információ a programról ide kattintva kapható.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!