Kiosztották az Év projektmenedzsere díjakat

2018.11.08. 19:00

Ahhoz, hogy egy cég vagy egy ország tudással, innovációval, minőséggel tudjon versenyezni, jól képzett és kreatív emberekre van szüksége – emelte ki Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az Év projektmenedzsere díjak átadásakor. Az államtitkár szerint az egyik legnagyobb kihívás, amely előtt ma Magyarország áll, a versenyképesség javítása, és ebben fontos szerepet játszanak a gazdaság minden területét felölelő projektek menedzserei.

A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla a fődíjat idén Dr. Kertész Máténak ítélte oda, aki a Nemzeti Vagyonkezelő portfóliójába tartozó regionális vízi közmű társaságok pénzügyi számviteli folyamatainak hatékonyságfejlesztése programját vitte sikerre. A különdíjat pedig Szabadkai Zsombor, a Tomlin Kft. projektvezetője nyerte el, aki a Magyar Telekom Székház irodaházának megvalósítását menedzselte.

A magyar gazdaság eredményei megteremtették a szükséges alapot ahhoz, hogy egyre több fejlesztés és beruházás valósuljon meg országszerte – hangsúlyozta Rákossy Balázs a díjátadón. Mint fogalmazott, sikerült kitörnünk a válságból, és létrehoztunk egy növekedésre kész gazdaságot, átalakítottuk a gazdasági szabályozás egész rendszerét, szigorú fiskális politikával megteremtettük a növekedés pénzügyi alapjait, és nem utolsó sorban megkaptuk a bizalmat a hazai vállalatoktól és vállalkozásoktól is.

A Magyar Telekom Székház építésének menedzseléséért Szabadkai Zsombor, a Tomlin Kft. projektvezetője nyerte el a különdíjat"Forrás: MTI/Balaton József "

A tartósan magas növekedés elérése érdekében a kormány négy fő irányt jelölt meg, ahol szükséges előrelépnünk:

csökkenteni kell az állami kiadások arányát, továbbra is fontos feladat a beruházások ösztönzése, erősíteni kell a kiszámítható beruházási környezetet, és mindent meg kell tenni a még meglévő munkaerő-tartalékok kiaknázásáért.

A projektmenedzsment szakma erejét és gazdasági potenciálját méltatva Rákossy Balázs kiemelte, hogy munkájuk minden gazdasági területen megnyilvánul, az előző években díjazott szakemberek is éppúgy reprezentálják a banki szektort, mint a telekommunikációs vagy az IT-ágazatot. Minderre azért is mutatkozik nagy szükség, mert a projektmenedzserek egy-egy konkrét feladat felelőseként vagy gazdájaként a magyar gazdaság versenyképességét erősítik, szövetségben állnak az adott projekt minden érintett szereplőjével.

Cikkünk a Kormány.hu írása nyomán készült.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!