Sikerrel zárult a Design Terminal Mentorprogram őszi szemesztere

2019.01.31. 19:31

Egyre több nemzetközi startup választja Budapestet az európai, illetve a régiós piacra lépéshez, a Design Terminal Mentorprogramja iránt is folyamatosan nő a nemzetközi érdeklődés. A most záruló szemeszterre 56 országból jelentkeztek csapatok, az őszi szemeszter egyik startupja, a bostoni SocialMap a program miatt költözött Budapestre.

A Mentorprogram három hónapja alatt a csapatok cégként is fejlődtek, de megtanulták, hogy hogyan tudnak együttműködni vállalati partnerekkel.

Mindebben a Magyarországon egyedülálló, professzionális mentorközösség segítette a vállalkozásokat.

Az őszi szemeszter a 2014 óta működő program legintenzívebb időszaka volt, aminek eredményeként az összes startup szintet tudott lépni vállalkozásával. A hatékony tanulást segítő közösségi platformot fejlesztő Cogito sikeresen fejlesztette termékprototípusát,

megszerezte első fizető ügyfelét, új csapataggal bővült és kijutott az András yorki herceg által alapított Pitch@Palace startup verseny globális döntőjére. A fotósok és videósok közvetítésével foglalkozó Photon új fejezetet nyitott történetében; csapatuk, menedzsmentjük, a platformjuk, stratégiájuk és ügyfélszerzési tevékenységük is látványosan fejlődött a 3 hónap alatt. Az amerikai SocialMap új piaci stratégiáját köszönheti a programnak. Az online ügyfélszolgálatot fejlesztő Wellcome.chat megoldása ötletből élő szolgáltatássá vált 2 fizető ügyféllel, üzleti kapcsolatainak száma pedig 20-ról 70-re nőtt a program ideje alatt. A Microsoft Imagine Cup globális döntőse, a kiterjesztett valóságot az oktatásban használó Innobie elindította platformja tesztelésre kész verzióját, amelyet már két iskolában is kipróbáltak élesben a diákok.

Minden eddiginél sikeresebb volt a Design Terminal Mentorprogramjának 2018 őszi szemesztereForrás: Origo

A programban résztvevő csapatok a Design Terminal Demo Day-en mutatták be, hogy mennyit fejlődtek a program ideje alatt, ahol olyan értékes felajánlásokat is elnyerhettek, mint egy 6 hónapos irodahasználati lehetőség a HubHub, Budapest legújabb közösségi irodája jóvoltából. Az este folyamán a világhírű orvosi jövőkutató, a The Medical Futurist Institute vezetője, Dr. Meskó Bertalan nyújtott betekintést a digitális egészségügy világába.

A Mentorprogram tavaszi szemeszterére január 15-én megnyílt a jelentkezés, a Design Terminal 2019. február 18-ig várja a leginnovatívabb hazai és nemzetközi startupok jelentkezését honlapján.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!