Február 20-tól újra pályázhatnak a kkv-k eszközbeszerzésre Pest megyében

2019.02.01. 17:03

Megjelent 4,5 milliárd forint keretösszeggel a Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) eszközberuházásait támogató pályázati felhívás második üteme – közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. A támogatási kérelmeket 2019. február 20-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók.

A vállalkozások eszközbeszerzéseit támogató pályázat célja a megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások termelőeszköz-beruházásának támogatása. Továbbá a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci helyzetének erősítése, valamint a munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése.

A gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének biztosítása érdekében kiemelten fontos a vállalkozások növekedési és foglalkoztatási lehetőségeinek javítása, a gazdasági teljesítményének erősítése.

A kormány célja a Pest megyei vállalkozások támogatása kormányzati forrásból, mert az itteni cégek a megye fejlettsége folytán kevesebb uniós forráshoz juthatnak hozzáForrás: Shutterstock

Az államtitkár kifejtette, hogy a pályázaton 2,5 milliárd forint értékben nagyléptékű, 60-300 millió forint támogatási igényű, valamint 2 milliárd forint értékben kisléptékű – 10-60 millió forint támogatási igényű – fejlesztésekre van lehetőség.

Így például gyártósor, gépsor, informatikai eszköz vásárlására, termékek tárolására, illetve anyagmozgatásra szolgáló tárgyi eszközökre. A pályázaton gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, valamint információs technológia-fejlesztések is elszámolhatók.

A kormány 2016-ban döntött arról, hogy 2021-ig 80 milliárd forint pénzügyi támogatást nyújt a Pest megyei vállalkozások és önkormányzatok fejlesztéseire. A kormányzati forrásból finanszírozott programmal a kabinet azt kívánja ellensúlyozni, hogy a Közép-Magyarország régió részeként Pest megye, a hozzá hasonló fejlettségű megyékhez viszonyítva kevesebb európai uniós fejlesztési forráshoz juthat hozzá 2014 és 2020 között.

A támogatási kérelmeket február 20-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.allamkincstar.gov.hu oldalon.

Ha tetszett a cikk, kattints a Tetszik gombra, és többé nem maradsz le a friss híreinkről!